ביומה ה-541 למלחמה, כש-59 חטופים וחטופות עדיין מוחזקים ברצועת עזה, הקדיש ראש הממשלה בנימין נתניהו חלק ניכר מישיבת הממשלה שנערכה היום (ראשון) למתקפה נגד התקשורת הישראלית.

הציטוטים מישיבת הממשלה

השר עמיחי שיקלי: יש הסתה חמורה בתאגיד ובפרט בערוץ "מכאן 33", דברים איומים.

שר התקשורת שלמה קרעי: הצעת חוק שהבאתי לתיקון ולהפרטה נחסמה על ידי ביטן. צריך להקים כבר ועדת תקשורת שתקדם את מדיניות הימין.

רה"מ נתניהו: ועדת התקשורת תגיע להחלטה בימים הקרובים. צריך לבחון לעומק גם את נושא גלי צה"ל, למה צריך בכלל תחנה צבאית? מבקש משר הביטחון כ"ץ ומשר התקשורת קרעי, תבחנו בבקשה גם את עניין גלי צה"ל.

לאחר שטען בפתח הישיבה כי השילוב של לחץ צבאי ומדיני הוא היחיד שהחזיר חטופים, וכן התייחס לאיומים בגזרות השונות, התפנה נתניהו לשאלת מימון התאגיד. "למה צריך לממן את זה? יש שם בזבוז עצום ללא שום בקרה. כמעט מיליארד ש"ח. תנו לשוק להחליט! תנו לאזרחי ישראל את הבחירה! ירצו שמאל, ירצו ימין, תנו להם להחליט. ועדת התקשורת תגיע להחלטה בימים הקרובים", אמר נתניהו, על רקע הניסיון המחודש של ממשלתו לסגור את גוף השידור הציבורי במגוון רחב של הצעות חוק פרטיות שהגישו שורת ח"כים מהליכוד ומונחות על שולחן הכנסת.

בתוך כך, על רקע אי-ההסכמות וחילופי המהלומות בין שר התקשורת שלמה קרעי ליו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן, בישר נתניהו כי נסללה למעשה הדרך לוועדה חדשה בכנסת בתחום התקשורת, שתדון בין היתר בחוקי התאגיד שמקדם קרעי בנמרצות. זהו למעשה מסלול עוקף ביטן, שהוועדה בראשותו הקפיאה או לא קידמה חלק מהחוקים נגד התקשורת והתאגיד בפרט, למורת רוחו של קרעי. כשנודע על כך לביטן במהלך דיון בוועדת הכלכלה, הוא השיב: "לא תקום ועדה". לדבריו, "לא אאפשר הקמת ועדה אחרת. ועדת הכלכלה, ורק היא, המוסמכת לדון בכל ענייני התקשורת. כשתונח על שולחנה הצעת חוק ממשלתית היא תדון ותבחן את כל השיקולים כיאה לעבודת מטה רצינית טרם קבלת החלטה".

דוד ביטן, שלמה קרעי (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן ושר התקשורת שלמה קרעי | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בסוף השבוע האחרון תקפו במפלגת השלטון את ערוץ 11, לאחר שבמערכון ששודר בתוכנית הסאטירה "זהו זה" הציגו את ראש הממשלה בתור מי שבוחר בהישרדות פוליטית על פני עסקה שתחזיר את כל החטופים. בתמונה שהופיעה במערכון הוצגה תמונתו של נתניהו הצעיר, אלא שבסביבתו טעו לחשוב שמדובר באחיו הגדול יוני, שנהרג במבצע אנטבה. בעקבות כך, בליכוד הגיבו כי המערכון "מנצל ומבזה את זכרו של יוני נתניהו", ויצאו למתקפה חריפה נגד התאגיד: "כאן 11 ממומן ע"י הציבור אבל כבר מזמן אינו מייצג אותו. במקום, הוא פועל כשופר של קבוצת שמאל קטנה ורדיקלית. ערוץ 11 הוא ערוץ תעמולה שמקדם סרבנות ופוגע במורל הלאומי של מדינת ישראל. בזמן שיוני נתניהו ז"ל הוא גיבור ישראל, עבור כאן 11 הוא מושא לבוז ולעג. אין גבול לטרלול. ערוץ 11 הוא לא לגיטימי".

המערכון של ראש הממשלה בתוכנית "זהו זה" (צילום: מתוך "זהו זה", כאן 11)
המערכון של ראש הממשלה בתוכנית "זהו זה" | צילום: מתוך "זהו זה", כאן 11
המערכון של ראש הממשלה בתוכנית "זהו זה" (צילום: מתוך "זהו זה", כאן 11)
המערכון של ראש הממשלה בתוכנית "זהו זה" | צילום: מתוך "זהו זה", כאן 11

בעקבות דבריו של נתניהו בישיבת הממשלה, מהתאגיד נמסר כי "תאגיד השידור הישראלי הוא אחת הרפורמות הציבוריות המצליחות ביותר שביצע הליכוד בעצמו, והציבור הישראלי אכן בוחר בתאגיד יום-יום - עם שני מיליארד צפיות בדיגיטל בשנה, עם יותר ממיליון מאזינים ברשתות הרדיו של התאגיד, עם מאות אלפי צופים בתכני הטלוויזיה מדי יום ועם שורה ארוכה של פרסים בארץ ובעולם, שמביאים את קולה של ישראל לכל מקום ומעניקים כבוד גדול לתעשיית התוכן הישראלית".

עוד הוסיפו כי "בכל סקרי דעת הקהל, כולל בימים האחרונים, הציבור הישראלי מימין ומשמאל, וברוב מוחלט, מתנגד לפגיעה בתאגיד ורואה בו כלי התקשורת האמין בישראל. הדה-לגיטימציה לעובדי ועובדות התאגיד בניסיון לאיים עליו ולהשתיק אותו אינה ראויה במדינה דמוקרטית".